Activiteitenagenda juli

Beste leden,

Bijgaand ontvangt u de activiteitenagenda voor de maand juli. 

Saba Matot-Masngee – zaterdag 10 juli
Op initiatief van Marcelo Bendahan, onze kersverse Parnas Eredienst, wordt u in de gelegenheid gesteld een kidoesj te sponsoren na afloop van de diensten in Snoge Amsterdam. De kidoesj op Saba Matot-Masngee wordt gesponsord door Judith & Michael Minco t.g.v. de jaartijd van Judith’s moeder en Michaels vader.

Diensten 9 Ab – zaterdag 17 en zondag 18 juli 
Uitgaande Saba Chazon, zaterdagavond 17 juli, om 23:30 wordt in Snoge Amsterdam Ngarbiet (avondgebed) gelezen. Op zondagochtend 18 juli wordt om 08:30 Sjachriet (ochtendgebed) gelezen. Miencha (middaggebed) – met tefilien – wordt gelezen om 19:45 met daaropvolgend Ngarbiet (avondgebed).

Bent u van plan om op deze dagen minjan te komen maken? Gelieve uw komst te bevestigen door een e-mail te sturen aan info@esnoga.com.

Saba Nachamoe – zaterdag 24 juli 
Op Saba Nachamoe, zaterdag 24 juli, bieden wij u tezamen met het Joods Cultureel Kwartier, na afloop van de ochtenddienst, buiten op de plaats een uitgebreide kidoesj met heerlijke broodjes en vele andere lekkernijen aan ter gelegenheid van de 346ste verjaardag van onze Esnoga. Rabbijn Serfaty zal in ons midden zijn op deze feestelijke sjabbat.

U bent van harte welkom tijdens deze feestelijke sjabbat en verheugen ons op uw aller komst! Gelieve uw komst te bevestigen door een e-mail te sturen aan info@esnoga.com.

Feestelijke BBQ – zondag 25 juli 
Op zondag 25 juli om 17:30 vindt een feestelijke BBQ plaats in Snoge Amsterdam. Wij vieren niet alleen de 346ste verjaardag van onze Esnoga, maar ook het feit dat wij elkaar – na ruim een jaar – weer kunnen ontmoeten op de Snogeplaats.

U bent van harte welkom om deel te nemen aan de BBQ, uiteraard met inachtneming van de basisregels. Tijdens het evenement krijgen gasten vaste zitplaatsen toebedeeld; onderling wordt 1,5 meter afstand bewaard.

U kunt zich aanmelden tot en met zondag 18 juli door een e-mail te sturen aan info@esnoga.com o.v.v. de namen van allen met wie u komt. Vervolgens ontvangt u een bevestiging die tevens geldt als toegangsbewijs. In verband met de catering is het van belang dat we dit ruim van tevoren weten.

Joodse les – inschrijven voor het nieuwe schooljaar
De afdeling Onderwijs van de Joodse Gemeente Amsterdam verzorgt op zondagochtend Joodse les voor kinderen. Dit doet ze in samenwerking met de PIG. Dit betekent dat kinderen die vanuit de Portugese gemeenschap les volgen, de gewoonten leren die bij de Portugese traditie passen.

Er wordt op speelse wijze geleerd en er zijn speciale creatieve activiteiten rond de Joodse feestdagen.

Volgt uw kind nog geen zondagonderwijs bij de NIHS en heeft u interesse? Inschrijven kan via deze link. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onderwijscoördinator Yael Ball via y.ball@nihs.nl.

BLEW zoekt vrijwilligers
De stichting Bij Leven en Welzijn (BLEW) zet zich al meer dan veertig jaar in voor de veiligheid en de beveiliging van de Joodse gemeenschap in Nederland. Het is daarbij van het grootste belang dat we dicht bij de Joodse gemeenschap staan en op elk gebied nauw met elkaar samenwerken. BLEW is op zoek naar vrijwilligers (mannen & vrouwen) die zich voor deze zaak willen inzetten. Kandidaten moeten minimaal één Joodse (groot)ouder hebben en op 1 september 2021 minimaal 17 jaar zijn. Aanmelden kan via recruitment.blew@gmail.com


Met vriendelijke groet, 

Bar Vingerling