Nieuwsbrief november

Verborgen Verleden
Op 25 oktober zond de NTR een prachtige uitzending uit over het “verborgen” verleden van de Portugese synagoge, waarin o.a. onze leden Rudie Cortissos en Bram Palache werden geïnterviewd. Wilt u de uitzending terugkijken? Klik dan hier.

Onderwijs
Vanaf 27 oktober is de NIHS in samenwerking met onze Gemeente een nieuw programma gestart voor Joodse les. Wij zijn verheugd dat een aantal van onze leden zich al hebben aangemeld!

Voorbereidingen museumnacht
Aankomende zaterdagavond 2 november vindt weer de jaarlijkse museumnacht plaats in Snoge Amsterdam. Op het binnenplein van de Snoge zijn al de nodige voorbereidingen getroffen voor het evenement. Mocht u langs willen komen, zorg dan dat u in ieder geval in het bezit bent van een museumnachtbandje, zie museumnacht.amsterdam.

Vrijdagavondmaaltijd nieuwe leden
Op vrijdagavond 22 november vindt er in de Ma’amad een vrijdagavondmaaltijd plaats voor onze nieuwe leden. De speciale gast die avond is Rudie Cortissos, die over de geschiedenis van Portugese joden in Amsterdam zal spreken. Overige leden zijn natuurlijk ook van harte welkom! Aanmelding via info@esnoga.com of WhatsApp (0645864566).

ALV naar 16 december
De ALV van 9 december wordt verplaatst naar maandag 16 december. Noteert u dit in uw agenda?

Vrijwilligers BLeW
BLeW is op zoek naar vrijwilligers binnen onze Gemeente die kunnen assisteren bij de aanvang van de dienst bij het identificeren van leden die de beveiliger niet kent. De eindbeslissing ligt altijd bij de beveiliger van BLeW. Wilt u zich inzetten? Neem dan contact op met ons kantoor.