Uw bezoek aan Esnoga

De gemeente heeft twee synagogen: de Esnoga in Amsterdam en de Esnoga in Amstelveen. In Amsterdam wordt iedere Saba-avond, -ochtend en -middag, zondagochtend en op alle feestdagen dienst gehouden; in Amstelveen iedere Saba-avond, -ochtend en -middag, op alle feestdagen en doordeweeks iedere ochtend.

De diensten hebben een besloten karakter en kunnen alleen bezocht worden door leden van de gemeente en leden van andere joodse kerkgenootschappen.

Beveiliging en huisregels
Bent u lid van een ander joods kerkgenootschap dan de Portugees-Israëlietische Gemeente en wilt u een dienst bijwonen, dan dient uw zich vooraf aan te melden via info@esnoga.com en uw identificatiebewijs mee te brengen bij de dienst. De beveiliging heeft altijd de mogelijkheid uw aanwezigheid te weigeren, ook met uw aanmelding.

  • Vrouwen dienen zich gepast te kleden: schouders en armen bedekt, een rok of jurk tot de knieën of een broek (geen spijkerbroek). De voorkeur gaat uit naar een broek in plaats van een korte rok.
  • Mannen dienen in de synagoge een hoed of keppel te dragen, keppels zijn in de synagogen voorhanden.
  • Geen rugzakken, eten, drinken en elektronica (camera’s, mobiele telefoons, etc.) mee te brengen. Hiermee wordt u niet toegelaten tot een dienst.
  • Het wordt niet op prijs gesteld wanneer u voor het einde van de dienst de Esnoga verlaat.

Toeristisch bezoek
Met uitzondering van zaterdag en andere Joodse feestdagen kunt u door het hele jaar een toeristisch bezoek brengen aan de Portugese Synagoge. De aankoop van een toegangsbewijs verleent u toegang tot de Portugese Synagoge, het Joods Historisch Museum, de Hollandse Schouwburg en het Nationale Holocaust Museum In Oprichting.

Bestel hier uw toegangsbewijs