Uw bezoek aan Esnoga

De gemeente heeft twee synagogen: de Esnoga in Amsterdam en de Esnoga in Amstelveen. In Amsterdam wordt iedere Saba-avond en -ochtend, zondagochtend en op alle feestdagen dienst gehouden; in Amstelveen iedere Saba-ochtend, op alle feestdagen en doordeweeks op maandag- en donderdagochtend.

De diensten hebben een besloten karakter en kunnen alleen bezocht worden door leden van de gemeente en leden van andere joodse kerkgenootschappen.

Beveiliging en huisregels
Bent u lid van een ander joods kerkgenootschap dan de Portugees-Israëlietische Gemeente en wilt u een dienst bijwonen, dan dient uw zich vooraf aan te melden via info@esnoga.com en uw identificatiebewijs mee te brengen bij de dienst. De beveiliging heeft altijd de mogelijkheid uw aanwezigheid te weigeren, ook met uw aanmelding.

  • Vrouwen dienen zich gepast te kleden: schouders en armen bedekt, een rok of jurk tot de knieën of een broek (geen spijkerbroek). De voorkeur gaat uit naar een broek in plaats van een korte rok.
  • Mannen dienen in de synagoge een hoed of keppel te dragen, keppels zijn in de synagogen voorhanden.
  • Geen rugzakken, eten, drinken en elektronica (camera’s, mobiele telefoons, etc.) mee te brengen. Hiermee wordt u niet toegelaten tot een dienst.
  • Het wordt niet op prijs gesteld wanneer u voor het einde van de dienst de Esnoga verlaat.

Toeristisch bezoek
Met uitzondering van zaterdag en andere Joodse feestdagen kunt u door het hele jaar een toeristisch bezoek brengen aan de Portugese Synagoge. De aankoop van een toegangsbewijs verleent u toegang tot de Portugese Synagoge, het Joods Historisch Museum, de Hollandse Schouwburg en het Nationale Holocaust Museum In Oprichting.

Bestel hier uw toegangsbewijs