Activiteitenagenda december/januari

Beste leden, 

Bijgaand vindt u onze activiteitenagenda van december/januari. 

Zoom met rabbijn Serfaty – elke zondag 10:00
Elke zondag om 10:00 geeft rabbijn Serfaty zijn wekelijkse Zoomsjioer. Onderwerp: parasa van de week. Heeft u een (halachische) vraag of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het rabbijn Serfaty dan vooraf weten via info@esnoga.com

Rabbijn Serfaty via Zoom | Meeting ID: 852 3332 4018 | Password: 6936 

Esther Shaya en Henk Dijkman over familie Pimentel – geannuleerd Met het oog op de nieuwe coronamaatregelen gaan wij voor nu over tot annulering van dit evenement. De live uitzending van de lezing vanuit de Ma’amad zal waarschijnlijk eind januari 2021 plaatsvinden. Binnenkort ontvangt u meer informatie hierover.

Chinese eetbox van H.Baron – bestellen tot en met woensdag 23 december 2020
In Amerika en Engeland is het een Joodse gewoonte om de dag na kerst – zondag 27 december – Chinees te bestellen. Daarom verzorgt de NIHS in samenwerking met onze Gemeente en H.Baron deze fantastische Chinese eetbox, die voor onze leden slechts €15,- kost. Bestellen kan tot en met woensdag 23 december via https://nihs.nl/activiteiten

IMG-20201216-WA0004.jpg

De chanoekielje van Kim-Jong-il – Meïr Behar vertelt over zijn reizen – woensdag 13 januari 2021 19:30
Op woensdag 13 januari 2021 om 19:30 vertelt Meïr Behar over zijn reizen als gids, fotograaf en tourmanager. Meestal werkt Meïr met Engelstalige – een enkele keer met Duitstalige – groepen, begeleid door een lokale gids op alle bestemmingen tussen Mauritanië en Noord-Korea. Al op zijn twaalfde leidde hij zijn vader en broer dwars door Oost-Europa naar Istanboel, waar de wortels van zijn vader z’l lagen. 

Meïr Behar in Irak.jpg

Sinds 1987 heeft hij toeristen en studiegroepen rondgeleid in alle lidstaten van de Arabische Liga, alle voormalige sovjetrepublieken, alle landen van de Sahara en de Sahel, Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkije, de Balkan en Oost-Europa. Waar mogelijk legde hij contacten met de Joodse gemeenten, dineerde hij bij de dochter van de chazan in Khartoum, Soedan, ging hij naar de Joodse zilvermarkt in Jemen, en liet hij zich samen met zijn (Joodse) gids in de snoge van Isfahan, Iran, op saba oproepen. Ook maakte hij foto’s van de ruïnes van de grote snoge in Tripoli, Libië, waarna hij prompt gearresteerd werd.

Zijn lezing draagt hij op aan de chanoekielje van Kim-Jong-il, tentoongesteld in het enorme, 150 zalen tellende Internationale Vriendschapsmuseum in Myohyangsan, Noord-Korea, geschonken door een Joodse gemeente in Pennsylvania. Het is een van de honderdduizenden cadeaus geschonken aan de voormalige leiders van Noord-Korea.

Meïr Behar in Noord-Korea.jpg

Meïr Behar via Zoom | Meeting ID: 874 2872 0289 | Password: 6071

Met vriendelijke groet, nog vele jaren en een goede saba, 

Bar Vingerling