Activiteitenagenda januari

Beste leden,

Bijgaand vindt u onze activiteitenagenda van januari.

Zoom met rabbijn Serfaty – elke zondag 10:00
Elke zondag om 10:00 geeft rabbijn Serfaty zijn wekelijkse Zoomsjioer. Onderwerp: parasa van de week. Heeft u een (halachische) vraag of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het rabbijn Serfaty dan vooraf weten via info@esnoga.com

Rabbijn Serfaty via Zoom | Meeting ID: 852 3332 4018 | Password: 6936

De chanoekielje van Kim-Jong-il – Meïr Behar vertelt over zijn reizen – woensdag 13 januari 19:30
Op woensdag 13 januari om 19:30 vertelt Meïr Behar over zijn reizen als gids, fotograaf en tourmanager. Meestal werkt Meïr met Engelstalige – een enkele keer met Duitstalige – groepen, begeleid door een lokale gids op alle bestemmingen tussen Mauritanië en Noord-Korea. Al op zijn twaalfde leidde hij zijn vader en broer dwars door Oost-Europa naar Istanboel, waar de wortels van zijn vader z’l lagen. 

Meïr Behar in Irak.jpg

Sinds 1987 heeft hij toeristen en studiegroepen rondgeleid in alle lidstaten van de Arabische Liga, alle voormalige sovjetrepublieken, alle landen van de Sahara en de Sahel, Iran, Afghanistan, Pakistan, Turkije, de Balkan en Oost-Europa. Waar mogelijk legde hij contacten met de Joodse gemeenten, dineerde hij bij de dochter van de chazan in Khartoum, Soedan, ging hij naar de Joodse zilvermarkt in Jemen, en liet hij zich samen met zijn (Joodse) gids in de snoge van Isfahan, Iran, op saba oproepen. Ook maakte hij foto’s van de ruïnes van de grote snoge in Tripoli, Libië, waarna hij prompt gearresteerd werd.

Zijn lezing draagt hij op aan de chanoekielje van Kim-Jong-il, tentoongesteld in het enorme, 150 zalen tellende Internationale Vriendschapsmuseum in Myohyangsan, Noord-Korea, geschonken door een Joodse gemeente in Pennsylvania. Het is een van de honderdduizenden cadeaus geschonken aan de voormalige leiders van Noord-Korea.

Meïr Behar in Noord-Korea.jpg

Meïr Behar via Zoom | Meeting ID: 874 2872 0289 | Password: 6071

Schoteltjesavond – Toe Biesjbat – woensdagavond 27 januari 20:00
Op woensdag 27 januari om 20:00 vindt de traditionele Schoteltjesavond plaats via Zoom. De avond staat onder leiding van rabbijn Serfaty. Meer informatie volgt nog. 

Schoteltjesavond 2019.jpg

Wij vernemen graag of u van plan bent deel te nemen aan de avond. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@esnoga.com

Schoteltjesavond via Zoom | Meeting ID: 896 9648 5316 | Password: 3602

Met vriendelijke groet, 

Bar Vingerling