Programma Sjaboengot 2019

Beste leden,

Hierbij stellen wij u op de hoogte van het programma voor Sjaboengot 2019.

Zaterdag 8 juni – Ngereb Sjaboengot

Mincha (middaggebed) begint in beide Snoges om 21:15 met aansluitend de derde maaltijd en de traditionele leeravond.

Ngarbiet (avondgebed) begint in beide Snoges om 22:59 met aansluitend kidoesj. Daarna wordt de leeravond voortgezet tot ongeveer 00:30.

Zondag 9 juni – Eerste dag Sjaboengot

De aanvang van de ochtenddienst is in Snoge Amsterdam om 09:00 en in Snoge Amstelveen om 09:30.

Ets Haim biedt om 10:15 de eerste kidoesj aan ter gelegenheid van haar verjaardag in Snoge Amsterdam. Daarna volgt Parasa en Moesaf.

Na de dienst komt Ton Tielen, archivaris bij het Nederlandse Rode Kruis, spreken bij de tweede kidoesj over de leerlingen van Ets Haim. Tielen doet in zijn vrije tijd onderzoek naar Sefardische geschiedenis en genealogie. Zijn Facebookgroep The Sephardic Diaspora telt nu bijna 3500 leden en is een van de levendigste en best geïnformeerde groepen op dit gebied.

Om 20:25 worden in beide Snoges de Azharot en Roet gelezen met aansluitend Mincha. Ngarbiet volgt om 23:00.

Maandag 10 juni – Tweede dag Sjaboengot

De aanvang van de ochtenddienst is in beide Snoges om 09:00.

Om 12:30 vindt er in Snoge Amsterdam een lunch (melkkost) plaats. Daarop volgt een gezellige activiteit in het centrum van Amsterdam. Meer details volgen nog.

Wilt u bij de lunch aanwezig zijn? Stuur dan een bevestiging van uw komst naar info@esnoga.com. Doe dit zo snel mogelijk, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Aan de lunch zijn geen kosten verbonden.

De Azharot en Roet worden om 21:30 in Snoge Amsterdam en om 21:45 in Snoge Amstelveen gelezen met aansluitend Mincha. Ngarbiet volgt om 23:01.