Psak / halachische beslissing Snogediensten

Medio maart moesten wij besluiten de diensten in onze Snoges op te schorten in verband met de gevaren rondom de uitbraak van het covid-19 virus. Een besluit dat met pijn in het hart werd genomen en uiteraard met de innige wens dat diensten zo snel mogelijk weer hervat konden worden. Ook diensten thuis of elders in groepsverband waren niet langer mogelijk.

Nu de overheid de beperkende maatregelen aan het versoepelen is, heeft onze rabbijn Serfaty tezamen met NIHS rabbijn Wolff en na raadpleging van diverse medische specialisten, gekeken of het mogelijk is in overeenstemming met de halacha (de joodse wet) de erediensten te hervatten.

Bijgaand treft u de psak (halachische beslissing) aan die de rabbijnen hebben geschreven. Hierin geven zij aan dat de halacha gemeenschappelijke diensten op geen enkele wijze toestaat.

Voor de goede orde: gisteren is door de overheid nogmaals gesteld dat georganiseerde samenkomsten op openbaar terrein van drie of meer mensen nog niet zijn toegestaan en beboet kunnen worden.

Rabbijn Serfaty zal tijdens zijn wekelijkse Zoomles, zondagochtend om 10:00, hierover uiteraard vragen beantwoorden.

Rabbijn Serfaty via Zoom | Meeting ID: 924 949 654 | Password: 1675
Heeft u een (halachische) vraag of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het rabbijn Serfaty dan vooraf weten via info@esnoga.com

Wij wensen u een goede saba toe, sjabbat sjalom.