Snoge na de Dam – programma vanavond

Beste leden, 

In het kader van 75 jaar bevrijding wilden de NIHS en PIG de bijzondere dienst van 9 mei 1945 laten herleven. Opnieuw zou de Snoge volstromen, we zouden de dienst integraal herhalen: dezelfde tefilot/gebeden, dezelfde muziek en dezelfde toespraken. Zo zouden we samen vieren en herdenken. De coronacrisis heeft dat onmogelijk gemaakt. Maar we laten ons niet verslaan. Die gezamenlijke herdenking komt er toch, al is het op een andere manier dan we hadden gewild. De dienst in de Snoge gaat, weliswaar zonder Snogeiros, door en wordt vanavond op film getoond. 

Vanavond om 20:30 uur, aansluitend op de nationale herdenking, starten we de Zoombijeenkomst waarin we samen de herdenkingsdienst volgen, bestaande uit een combinatie van onze opnamen met oud beeldmateriaal. U bent meer dan van harte welkom. Hier treft u het programma aan.

Meeting ID: 917 7258 9198 — Password: 601764

U kunt ook via de telefoon meedoen. Bel dan naar 020 794 6519 of, vanuit het buitenland, naar +31 20 794 6519

De bijzondere dienst van de PIG en NIHS op 4 mei is mede mogelijk dankzij de medewerking van het JCK en met steun van het NIK.

En aan het einde klonk het Wilhelmus
Emile Schrijver is directeur van het Joods Cultureel Kwartier en bijzonder hoogleraar van de geschiedenis van het Joodse boek aan de Universiteit van Amsterdam. Bijgevoegd verhaal van zijn hand was opgenomen in het programmaboekje voor de Nationale Dodenherdenking in de Hollandsche Schouwburg, die geen doorgang heeft kunnen vinden.

4 en 5 mei-poster
Op initiatief van het Centraal Joods Overleg (CJO) hebben alle landelijke dagbladen vandaag een poster opgenomen, rond 4 en 5 mei. De bedoeling is dat zoveel mogelijk mensen deze poster achter het raam hangen om te laten zien dat zij stil staan bij deze belangrijke dagen. De poster is ook in PDF beschikbaar, u kunt deze op A4-formaat printen en ophangen. Meer informatie over deze posteractie vindt u hier.

Met vriendelijke groet, 

Bar Vingerling