Update coronarichtlijnen | Zoomlezingen

Beste leden,

N.a.v. het afschalen van de coronamaatregelen willen we u laten weten dat het maximaal aantal toegestane Snogeiros per dienst in de Snoge wordt verhoogd van 30 naar 60. In het JCC blijft het aantal 25 omdat dat het totaal aantal beschikbare zitplaatsen is.

Overige basismaatregelen, zoals de mondkapjesplicht, afstand houden en handen wassen blijven van kracht voor alle binnenruimtes, dus ook de Snoge en het JCC. In de buitenlucht, dus ook op de plaats van de Snoge, geldt geen mondkapjesplicht. Bijgaand onze richtlijnen per heden.

Verder onderzoeken we de mogelijkheid de 346ste verjaardag van de Snoge (zaterdag 24 juli, Saba Nachamoe) luister bij te zetten. Niet alleen is het idee dat ons koor Santo Servicio optreedt, tevens is het een goede gelegenheid u een mooie kidoesj aan te bieden na afloop van de ochtenddienst. Tevens stellen wij ons voor om daags daarna, op zondag 25 juli, een feestelijke BBQ te houden. Uiteraard met inachtneming van de basisregels, kunnen we dan met veel mensen bijeenkomen op de plaats van de Snoge om niet alleen de verjaardag van de Snoge te vieren, maar ook om elkaar – na meer dan een jaar – eindelijk weer te kunnen ontmoeten. We laten u begin juli weten of en hoe we dit mogelijk kunnen maken, maar we kijken er nu al naar uit!

Verder zijn we blij dat het Joods Cultureel Kwartier weer opengaat en vanaf zondag 6 juni worden er dus ook weer bezoekers ontvangen ook in ons Snogecomplex. Wij wensen de medewerkers van het JCK veel succes.

Geen dienst in JCC – zaterdag 5 juni
Aankomende zaterdag, Saba Sjelach, vindt er geen dienst plaats in het JCC. U bent van harte welkom zich aan te sluiten bij de ochtenddienst in Snoge Amsterdam om 09:00. Aanmelding via info@esnoga.com.

Zoom met rabbijn Serfaty – elke zondag 10:00
Elke zondag om 10:00 geef rabbijn Serfaty zijn wekelijkse Zoomsjioer. Onderwerp: parasa van de week. Heeft u een (halachische) vraag of wilt u meer weten over een specifiek onderwerp? Laat het rabbijn Serfaty dan vooraf weten via info@esnoga.com

Rabbijn Serfaty via Zoom | Meeting ID: 852 3332 4018 | Password: 6936 

Prof. Gerard Wiegers over de familie Palache – zondag 6 juni om 20:00
Op zondag 6 juni om 20:00 houdt prof. Gerard Wiegers van religiewetenschappen aan de UvA een Zoomlezing over de familie Palache: Marokkaans-Joodse diplomaten in 17de-eeuwse Nederlandse rechtbankverslagen. De rechtszaken gaan over spanningen binnen de familie, wier hoofden Samuel en Joseph als “agenten” van de Marokkaanse sultan in de Nederlandse republiek optraden. De lezing wordt georganiseerd door Sephardic World.

De Zoomdetails worden gedeeld via deze link.

Walther Schoonenberg over Joden in het vroegmoderne Amsterdam – maandag 7 juni om 20:00
Op maandag 7 juni om 20:00 vertelt Walther Schoonenberg, architectuurhistoricus, over de geschiedenis van de Joden in het Amsterdam van de 17de en 18de eeuw. Wat is de plaats van de Joden in de Nederlandse cultuur van de Gouden Eeuw? Kunnen we spreken van een wederzijdse beïnvloeding? In deze lezing worden digitaal de eerste synagogen in Amsterdam bezocht, die voorafgingen aan onze Snoge en Hoogduitse synagogen. De lezing wordt georganiseerd door de Gerard Dou Sjoelgemeenschap.

U kunt de Zoom bijwonen door op deze link te klikken.

Graag sluiten we af met de woorden van de minister-president aan het einde van de persconferentie van vrijdag jl.: “We hebben vaak gezegd en u hebt het ook vaak voorbij horen komen op radio en televisie: alleen samen krijgen we corona onder controle. Dat geldt ook voor de eindfase die we nu ingaan. En dat is dan ook de oproep waarmee ik wil afsluiten. Dat we elkaar blijven helpen op weg naar de eindstreep. Door ons aan de basisregels te houden. Met praktische hulp en morele steun. En uiteraard door ons massaal te laten vaccineren natuurlijk.”

Met vriendelijke groet,  

Bar Vingerling