Zoomagenda februari | vanavond 20:00 over Coronelpaviljoen

Beste leden,

Vanavond, woensdag 10 februari, om 20:00 houden architecten Herman Kossmann en Jan Loerakker voor ons een lezing over het onlangs geopende Coronelpaviljoen op Beth Haim. Wij zijn verheugd dat ook Hans van Veggel, die onlangs aftrad als voorzitter van de stichting CEPIG, bij deze gelegenheid voor ons spreekt over de totstandkoming van dit unieke project. 

Op maandag 30 november jl. werd het Coronelpaviljoen op de Portugees-Israëlietische begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel in gebruik genomen met het aanslaan van de mezoezot door rabbijn Serfaty en Gideon Coronel. Het Coronelpaviljoen is het sluitstuk van het plan ‘Op grond van traditie’, dat in 2014 in gang werd gezet om de begraafplaats meer toegankelijk te maken, 400 jaar na de ingebruikname. Klik hier voor het videoverslag van de opening. 

Zoom over Coronelpaviljoen | Meeting ID: 871 2266 6758 | Password: 0479

Zoomwebinar met de Turks-Joodse gemeenschap – woensdag 17 februari 
Op woensdag 17 februari om 20:30 vindt een Zoomwebinar plaats met vertegenwoordigers van de Turks-Joodse gemeenschap die een lezing zullen geven over Sefardisch leven in Turkije. De avond staat onder leiding van rabbijn Serfaty. Voertaal is Engels. Het webinar duurt ongeveer één uur.

Zoomlink | Meeting ID: 829 8156 2630 | Password: 0475

De volgende gasten zullen spreken:

1.    Rabbijn Naftali Haleva, lid Bet Din en rabbijn van de Ortakoy Etz Ahayim synagoge. Onderwerp: “The Jewish Community Structure”.  

2.    Rabbijn İzak Peres, lid Bet Din en rabbijn van de Yenikoy Tiferet Israel synagoge. Onderwerp: “Exceptional Sephardic Traditions of the Turkish Community”.

3.    Karen Geson Şarhon, coördinator van het Sephardic Center in Istanbul, oprichtster van de zanggroep “Los Pasharos Sefaradis” en redacteur van ’s werelds enige krant in het Ladino “El Amaneser”. Onderwerpen: “Turkish Sephardic Music” / “El Amaneser” / “Turkish Sephardic Cuisine”.

4.    Nedim Ergil (Amsterdam). Onderwerp: “The Turkish Jewish Youth Movement and Social Clubs”.

Prof. dr. Hugo Heijmans over de zieke medemens – woensdag 24 februari 
Op woensdag 24 februari om 19:30 houdt prof. dr. Hugo Heijmans een Zoomlezing over de zieke medemens in de periode 1600-1945. Meer informatie volgt nog. 

Zoom met prof. dr. Hugo Heijmans | Meeting ID: 819 6656 7187 | Password: 2429

Met vriendelijke groet, 

Bar Vingerling