Nieuwsbrief augustus | BBQ en tijden Hoge Feestdagen

Beste leden,  

Bij dezen ontvangt u de nieuwsbrief van augustus. Graag stellen wij u op de hoogte van een aantal zaken.  

Salo Vaz Dias over de West-Sefardische traditie – zondag 15 augustus 20:00 
Op zondag 15 augustus om 20:00 zal Salo Vaz Dias, lid van onze Gemeente, voor Sephardic World een Zoomlezing geven over de mienhag (gewoonte) van de West-Sefardiem in Amsterdam en New York. Voertaal is Engels.  

U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan de online lezing. Deelname is gratis via deze YouTube-link.   

Aanmelding BBQ – zondag 29 augustus 17:30
Op zondag 29 augustus om 17:30 vindt dan eindelijk de feestelijke BBQ plaats in Snoge Amsterdam! U bent van harte welkom om deel te nemen aan deze BBQ, uiteraard met inachtneming van de basisregels. Er zijn vaste zitplaatsen en uiteraard wordt 1,5 meter afstand bewaard. 

U kunt zich aanmelden tot en met zondag 22 augustus door een e-mail te sturen aan info@esnoga.com o.v.v. de namen van alle personen met wie u komt. Vervolgens ontvangt u een bevestiging die tevens geldt als toegangsbewijs. In verband met de catering is het van belang dat we dit ruim van tevoren weten. 

Snogetijden Hoge Feestdagen 
In de bijlage vindt u de diensttijden van Snoge Amsterdam tijdens de Hoge Feestdagen. Wij hopen zo spoedig mogelijk de diensttijden van het JCC/Snoge Amstelveen bekend te maken.  

Bierkat ha-Kohaniem (priesterzegen) 
Afgelopen zondagmorgen 8 augustus, hebben onze Kohaniem voor het eerst Bierkat ha-Kohaniem (de priesterzegen) uitgesproken op Rosj Chodesj. Ruben Vis, secretaris van het NIK, heeft over deze bijzondere gebeurtenis een mooi, beschouwend stuk geschreven voorzien van de nodige uitleg. Klik hier voor het online artikel.  

Kantoor gesloten tot en met 24 augustus 
In verband met vakantie is het kantoor gesloten van 12 tot en met 24 augustus. E-mails worden sporadisch gelezen. Telefonisch blijft het kantoor – voor noodgevallen – bereikbaar op maandag en woensdag van 10:00 tot 15:00 en op vrijdag van 10:00 tot 13:00 op 020-6245351 of op het WhatsApp-nummer 06-45864566. 

In geval van overlijden neemt u contact op met het JBW op 020-6462545.  

Met vriendelijke groet, 

Bar Vingerling