Nieuwsbrief januari 2020

Saba Wajechi 
Deze Saba – 10 en 11 januari – hebben we de eer als gast in Snoge Amsterdam de Opperrabbijn van Bat Yam, Eliyahu Bar-Shalom, te mogen ontvangen. Hij is de auteur van het vermaarde standaardwerk Mishpat Ha-Ketuba, dat over huwelijkscontracten gaat. Uiteraard is ook rabbijn Serfaty deze Saba in ons midden. 

Snoge Amstelveen 25 jaar
Op sjabbat Besjalach – 7 en 8 februari – is het 25 jaar geleden dat we onze Snoge in Amstelveen begonnen. Dat moet gevierd worden! 

Graag bieden we u op vrijdagavond 7 februari een etentje aan in het Adagio (Prof. J.H. Bavincklaan 5, 1183 AT Amstelveen) en op sjabbat na de ochtenddienst een overheerlijke kidoesj (in Snoge). De feestelijkheden vinden plaats in aanwezigheid van rabbijn Serfaty en zijn gezin.

Wij verzoeken u vriendelijk zich spoedig mogelijk op te geven voor het etentje door een e-mail te sturen naar info@esnoga.com onder vermelding van uw naam en wie er komen. Uiteraard kunt u ook eventuele dieetwensen kenbaar maken. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld in verband met een maximum aantal beschikbare plekken. Aanmelden tot uiterlijk 2 februari.

Snogetijden 2020
De nieuwe Snoge tijden zijn gepubliceerd op onze website. Klik hier voor de actuele tijden van het eerste kwartaal van 2020.

Kranslegging Nationale Holocaust Herdenking
Op zondag 26 januari vindt de Nationale Holocaust Herdenking plaats in het Wertheimpark in Amsterdam. Sara-Joan Pinto en haar dochter Soesja zullen namens onze Gemeente een krans neerleggen. De plechtigheid in het park begint om 11:30. Om 11:00 vertrekt een stille tocht vanaf het Plaza-café op het Waterlooplein richting het Wertheimpark. 

Schoteltjesavond
De Schoteltjesavond, ingaande Toe Biesjbat, vindt plaats op zondagavond 9 februari januari en begint om 19:30 uur in Snoge Amstelveen. U bent van harte welkom! 

Herdenking Februaristaking
Op dinsdag 25 februari vindt de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking van 1941 plaats om 16:45. Locatie: Jonas Daniël Meijerplein bij de Dokwerker.

March of the Living
 Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun jij je vanaf nu aanmelden voor de March of the Living 2020. Tijdens deze educatieve groepsreis zul je samen met duizenden Joodse jongeren van over de hele wereld meer te weten komen over de vooroorlogse geschiedenis van Joden in Europa. 

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op www.motl.nl en vul daar het inschrijfformulier in. Aanmelden kan tot 31 januari.