Nieuwsbrief januari (update)

75 jaar geleden werd concentratiekamp Auschwitz bevrijd en daar wordt dezer dagen in Jeruzalem en in Amsterdam bij stil gestaan.

World Holocaust Forum, Jeruzalem
Koning Willem-Alexander woont morgen op uitnodiging van de president van Israël, Reuven Rivlin, het World Holocaust Forum bij in Jeruzalem. Staatshoofden en regeringsleiders uit de hele wereld komen in Yad Vashem samen ter gelegenheid van de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust.

Onze voorzitter Michael Minco maakt, tezamen met de voorzitter van het Centraal Joods Overleg, deel uit van de Nederlandse delegatie die aanwezig is bij het World Holocaust Forum.

Nationale Holocaust Herdenking, Amsterdam
Komende zondag vindt de Nationale Holocaust Herdenking plaats in het Wertheimpark in Amsterdam. Sara-Joan Pinto en haar dochter Soesja zullen namens onze Gemeente een krans leggen. De plechtigheid in het park begint om 11:30. Om 11:00 vertrekt een stille tocht vanaf het Plaza-café op het Waterlooplein richting het Wertheimpark.

Snoge Amstelveen 25 jaar
U kunt zich nog steeds opgeven voor het etentje op vrijdagavond 7 februari – sjabbat Besjalach – ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Snoge Amstelveen in het Adagio (Prof. J.H. Bavincklaan 5, 1183 AT Amstelveen). Op sjabbat na de ochtenddienst is er een overheerlijke kidoesj in Snoge. De feestelijkheden vinden plaats in aanwezigheid van chacham Toledano en rabbijn Serfaty en zijn gezin.

Wij verzoeken u vriendelijk zich spoedig mogelijk op te geven voor het etentje door een e-mail te sturen naar info@esnoga.com onder vermelding van uw naam en wie er komen. Uiteraard kunt u ook eventuele dieetwensen kenbaar maken. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld in verband met een maximum aantal beschikbare plekken. Aanmelden tot uiterlijk 2 februari.

ALV
De ALV’s van 2020 staan gepland op zondag 28 juni en maandag 7 december. Noteert u deze data alvast in uw agenda.

March of the Living 
Ben jij tussen de 18 en 30 jaar? Dan kun jij je vanaf nu aanmelden voor de March of the Living 2020. Tijdens deze educatieve groepsreis zul je samen met duizenden Joodse jongeren van over de hele wereld meer te weten komen over de vooroorlogse geschiedenis van Joden in Europa. 

Ben je geïnteresseerd? Kijk dan voor meer informatie op www.motl.nl en vul daar het inschrijfformulier in. Aanmelden kan tot 31 januari.