Nieuwsbrief maart

Deze sjabbat (Saba Teroema) is rabbijn Serfaty weer in ons midden. Morgen (29 februari) geeft hij na de kidoesj een deraas in Snoge Amsterdam.

Poeriem – 9 en 10 maart
Kom Poeriem vieren in Snoge Amsterdam of Amstelveen! 
Op maandagavond 9 maart wordt Miencha (middaggebed) in beide Snoges gelezen om 18:15, met aansluitend Ngarbiet (avondgebed) en de Megila. Daarna is er in Amsterdam een gezellig samenzijn in de Ma’amad met aanbijten, kiesjeliesj en muzikale begeleiding.
Op dinsdag 10 maart begint de ochtenddienst in beide Snoges om 07:00. Na de ochtenddienst wordt in Snoge Amsterdam voor ontbijt gezorgd.

Dotartrekking – 15 maart
De jaarlijkse trekking van de loten door Santa Companhia de Dotar Orphas e Donzellas, kortweg Dotar genoemd, vindt plaats op zondag 15 maart om 12:00 in Snoge Amsterdam. Klik hier voor meer over de trekking.

Sjabbatdiner – 20 maart
In samenwerking met de Gerard Dousjoel organiseert Snoge Amsterdam een sjabbatdiner in de Ma’amad op vrijdagavond 20 maart. Er zijn beperkte plekken beschikbaar, dus wees er snel bij! Ledenbijdrage: 5 euro. U kunt de deelnemersbijdrage overmaken op IBAN: NL14 INGB 069 7322 777 t.n.v. Portugees-Israëlietische Gemeente. Komt u ook? Aanmelden tot 18 maart via info@esnoga.com.  

Filmavond – 28 maart
Onder het genot van popcorn en andere versnaperingen wordt op zaterdagavond 28 maart (uitgaande saba) een leuke, actuele film vertoont in Snoge Amsterdam. Neem vooral je vrienden mee! Aanvang 20:30.

Benoeming
Het Centraal Joods Overleg heeft Marguerite Samama benoemd tot bestuurslid van de Stichting Collectieve Maror-gelden Nederland. Wij feliciteren haar met deze benoeming!

“Nieuwe” wijs Adon Ngolam
David Nunes Nabarro heeft een “nieuwe” versie van Adon Ngolam opgenomen voor de chazzanoetwebsite. De wijs wordt al jaren niet meer in Snoge gezongen en is daarom in de vergetelheid geraakt. Klik hier voor het geluidsbestand.

Grafsteenonderhoud
Het grafsteenonderhoud op onze begraafplaats Beth Haim in Ouderkerk aan de Amstel wordt tweemaal per jaar uitgevoerd, in het voor- en najaar. Niet iedereen blijkt even goed op de hoogte te zijn van het jaarlijks abonnement. Klik hier voor meer informatie over het grafsteenonderhoud.