Activiteitenkalender | Poeriem | Jewalicious | sjabbatdiner met Chacham Toledano

Beste leden, 

Bij dezen brengen wij u nogmaals de komende activiteiten onder uw aandacht. 

Maandag 6 en dinsdag 7 maart 2023 – Tanganiet Ester/Poeriem

  • In beide Snoges wordt op maandag 6 maart Miencha (middaggebed) mét tefilien gelezen om 18:00, met aansluitend Ngarbiet (avondgebed) en het lezen van de Megila (rond 18:50). Daarna is er een gezellig samenzijn in beide Snoges met aanbijten en diverse hapjes en drankjes.
  • In Snoge Amsterdam worden na de Megila-lezing cocktails geshaked.
  • Op dinsdag 7 maart begint de ochtenddienst in Snoge Amsterdam om 07:30 en in Snoge Amstelveen om 08:15. Na afloop wordt een ontbijt geserveerd.

U bent van harte uitgenodigd om samen met uw kinderen aan de activiteiten deel te nemen!

Donderdag 9 maart om 21:00 – Jewalicious – PIG goes x IJAR
Op donderdag 9 maart organiseren PIG goes en IJAR een gezamenlijk Poeriem-clubfeest voor studenten! We nodigen je uit om met ons een spectaculaire avond vol muziek, drankjes en feestvreugde te beleven. Trek je meest fantastische Poeriem-kostuum aan en neem al je vrienden mee om dit samen met ons te vieren.

Datum: donderdag 9 maart

Tijd: 21:00-02:00

Locatie: wordt nader bekend gemaakt (Amsterdam centrum)

Toegangsprijs: € 13,50 voor leden, € 15,00 voor niet-leden en € 20,00 aan de deur.

Mis dit fantastische evenement niet: het zal beslist het hoogtepunt van het seizoen zijn. Laat ons zo snel mogelijk weten of je erbij kunt zijn!

Meld je nu aan door dit formulier in te vullen.

Groetjes PIG goes & IJAR

Vrijdag 10 maart 2023 om 18:15 – sjabbatdiner in aanwezigheid van de Chacham
Jullie zijn wederom van harte welkom om op Saba Kie Tisa (Para), vrijdagavond 10 maart, deel te nemen aan een traditioneel sjabbatdiner in Snoge Amsterdam. Iedereen is van harte welkom bij de vrijdagavonddienst en de maaltijd. De dienst ingaande sjabbat begint om 18:15. Na de dienst maken wij gezamenlijk kidoesj en hamotsie en serveert onze chefkok Lucas een ongetwijfeld heerlijk diner.

De speciale gast van de avond is Chacham Toledano, die deze sjabbat met ons zal doorbrengen en sjioeriem zal verzorgen. Mocht u halachische vragen hebben aan onze Chacham, stuur deze dan tezamen met de bevestiging van uw komst. 

De ledenbijdrage is € 12,50. Niet-leden betalen € 25,00 en studenten betalen een speciaal tarief van slechts € 10,00. De bijdrage kan worden overgemaakt op NL14 INGB 069 7322 777 op naam van Portugees-Israëlietische Gemeente o.v.v. sjabbatdiner Kie Tisa.

Wij hopen velen van jullie te mogen verwelkomen! Aanmelden is mogelijk via info@esnoga.com tot woensdag 8 maart 17:00. Heb je allergieën of ben je vegetariër? Geef het ons dan graag z.s.m. door, dan kan onze kok daar rekening mee houden.

Afspraak rabbinaat
Chacham Toledano is van 9 tot 16 maart aanstaande weer in Nederland en zal werkzaam zijn op het rabbinaat van onze Gemeente. Mocht u een afspraak met de Chacham willen maken of heeft u een halachische vraag, neem dan contact op met rabbinaat@esnoga.com.

Matanot la’ebjoniem – stichting Gachalet
Een van de mietswot van Poeriem is matanot la’ebjoniem: het geven van geld aan de armen opdat ook zij Poeriem kunnen vieren.

Stichting Gachelet heeft ook dit jaar weer een matanot la’ebjoniem-actie. De opbrengsten van deze actie komen geheel ten goede aan behoeftige mensen in Amsterdam en Jeruzalem. Stichting Gachelet (SG) voor Weldadigheid en Toraverbreiding heeft ten doel: ‘De lotsverbetering van en weldadigheid onder de Joden, alsmede het in de ruimste zin van het woord stimuleren en het mogelijk maken, verbreiden en verdiepen van Joodse kennis op wetsgetrouwe grondslag’. Bijgevoegd vindt u de poster van de stichting voor meer informatie. 

Met vriendelijke groet, sjabbat sjalom, Poeriem Alegre en sjaniem rabot, 

Bar Vingerling